ADAA a fost premiată în cadrul primului Summit Internațional pentru drepturile persoanelor cu dizabilități din lume
*** Summitul a reunit participanți din șase continente și a beneficiat de prezența reprezentanților ONU, Comisiei Europene, Băncii Mondiale și multe alte guverne din întreaga lume
Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA, a fost singura asociație din România, reprezentată de fondatoarea Andreea Negru, la lucrările primului Summit Internațional despre drepturile persoanelor cu dizabilități, la nivel mondial, care a avut loc în Istanbul, Turcia. Summitul este unic în lume prin accentul pus pe drepturile persoanelor cu dizabilități și s-a adresat companiilor, guvernelor și societății civile. Evenimentul a atras peste 260 de participanți din 60 de țări și șase continente, având o gamă variată de vorbitori, inclusiv mesaje de la Secretarul General al ONU, Comisia Europeană, Banca Mondială, viceprim-ministrul
Kosovo, ministrul persoanelor cu dizabilități din Republica Democratică Congo, Comisia Europeană, UNESCO și multe alte guverne din întreaga lume.
ADAA a primit premiul Excellence Award din partea US Institute of Diplomacy and Human Rights, iar Andreea Negru, fondatoarea asociației a fost certificată de către USIDHR drept susținător al drepturilor omului și persoanelor cu dizabilități, promovând incluziunea și susținerea femeilor în viata economică și în comunitate.
Andreea Negru, fondatoarea ADAA, a declarat: “Cred că fiecare dintre noi trebuie să aibă aceleași drepturi, iar persoanele cu dizabilități trebuie să se bucure de șanse egale. Astfel, împreună, putem construi o lume mai bună, incluzivă în care sunt respectate principiile ONU de dezvoltare durabilă. Cu toții avem dreptul să beneficiem cu adevărat de viața economică, socială, politică și culturală.”
Este o realitate tristă că aproximativ un miliard de persoane cu dizabilități de pe tot globul se confruntă încă cu discriminarea și inegalitatea pe scară largă din cauza lipsei de înțelegere și conștientizare a celorlalți. “Chiar dacă există încă multe disparități în ceea ce privește accesul la asistență medicală, educație, angajare și activități zilnice între persoanele cu dizabilități și colegii lor, discuțiile despre drepturile persoanelor cu dizabilități lipsesc adesea din conversațiile despre drepturile omului din întreaga lume. În acest sens, cred că trebuie depuse eforturi majore pentru a educa oamenii și a crea medii favorabile persoanelor cu dizabilități pentru ca aceștia să trăiască vieți normale, fără teamă sau judecată”, a concluzionat fondatoarea ADAA.
Summitul a fost organizat de US Institute of Diplomacy and Human Rights- USIDHR, iar ADAA a fost partner și speaker în cadrul sesiunii despre leadership și responsabilitate socială. Alți parteneri internaționali au fost: Organizația Națiunilor Unite, Forumul pentru Tineret de Cooperare Internațională, Institutul de Afaceri și Dezvoltare Internațională din SUA, Cisco și altele.
Isabelle Vladoiu, fondatoarea US Institute of Diplomacy and Human Rights, a declarat: „Prin acest eveniment- Primul Summit global axat pe drepturile persoanelor cu dizabilități –am scris o pagină de istorie la nivel mondial. Sunt convinsă că rezultatele acestui Summit vor duce la îmbunătățiri tangibile în viața persoanelor cu dizabilități de pe tot globul. Summit-ul internațional pentru drepturile persoanelor cu dizabilități a fost o experiență de neprețuit pentru participanții săi. Mai mult decât suma perspectivelor și expertiza vorbitorilor, pe parcursul a cinci zile, Summit-ul a instruit și a certificat în mod activ pe toți cei prezenți să fie susținători ai drepturilor persoanelor cu dizabilități”.
**** Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA și US Institute of Diplomacy and Human Rights au semnat un Memorandum de Colaborare
În cadrul evenimentului, a fost semnat un Memorandum de Colaborare între Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA și US Institute of Diplomacy and Human Rights USIDHR prin care cele două organizații vor colabora pe proiecte de interes comun, promovând educația, cercetarea și inovarea și programe internaționale menite să susțină drepturile omului, vor milita pentru susținerea egalității de gen și implementarea culturii de business în comunitățile din întreaga lume.
Andreea Negru a declarat: “Este primul pas pentru internaționalizarea ADAA prin implicarea în proiecte de anvergură înafara țării. Cred că, împreună cu USIDHR, vom reuși să susținem și să promovăm afacerile românești atât în țară cât și peste hotare, oferind posibilitatea interacțiunii cu instituții de prestigiu la nivel internațional și creând platforme de colaborare bilaterale”.
La rândul său, fondatoarea USIDHR, Isabelle Vladoiu susține: “Protocolul semnat cu ADAA este un prim pas pentru dezvoltarea unei cooperări durabile axate pe proiecte cu impact internațional. Cred că România are potențial imens de dezvoltare și un mediu de afaceri care a arătat maturitate chiar și în perioade de crize. De aceea, parteneriatul strategic cu ADAA va întări și mai mult comunitatea de business și va oferi pârghii de dezvoltare la nivel internațional”.
Despre ADAA:
Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton ADAA militează pentru dezvoltarea culturii antreprenoriale și asociative în rândul antreprenorilor autohtoni și pentru apărarea și promovarea intereselor acestora. De asemenea, ADAA promovează activ rolul și importanța antreprenorială pentru dezvoltarea economică durabilă și sustenabilă a României. Asociația a fost înfiinţată în 2012 ca o nevoie stringentă a mediului antreprenorial de a găsi o platformă de comunicare şi promovare a modelelor de bună practică la nivel național și internațional. În plus, misiunea ADAA este de a sustine conștientizarea, atât individual, cât și colectiv, a importanței implicării femeilor în viața publică, în societate și în afaceri.
Despre USIDHR:
US Institute of Diplomacy and Human Rights (USIDHR) este un think tank cu sediul în Washington, DC, cu o amprentă internațională în peste 56 de țări. Scopul său este de a promova educația pentru toți, prin cercetare, formare și programe internaționale. Institutul este cea mai mare organizație din lume care certifică consultanți în educația și diplomația pentru drepturile omului. În plus, misiunea lor umanitară numită „EduforEveryChild” oferă copiilor defavorizați rechizite școlare și burse, astfel încât aceștia să aibă acces la o educație de calitate.