Întâlnirea Colegiului Național al CNIPMMR cu Victor Ponta, consilier onorific al Primului Ministru

Predictibilitate, stabilitate si dialog! Aceștia sunt cei trei piloni de baza pentru dezvoltarea unui mediu de afaceri sănătos!Dezbaterea dintre reprezentanții Consiliul National al IMM-urilor din Romania și Victor Ponta, consilierul onorific al Primului Ministru, in cadrul ședinței de lucru a Colegiului National, a avut ca tema principalele masuri fiscale publicate in aceasta dimineata in transparenta decizionala, cu impact direct asupra mediului de afaceri.

„Voi sublinia liniile rosii pe care noi le consideram importante si pe care le-am transmis Guvernului si Comisiei Europene. In primul rand o abordare pe care noi, mediul de afaceri, o consideram ca fiind prima linie rosie este principiul “de la mare la mic” care sa inceapa cu reforma statului, apoi sa continue cu marile companii. In egala masura, toate modificarile trebuie sa intre in vigoare de la 1 ianuarie pentru a exista un an intreg fiscal la care sa te poti raporta. De asemenea, trebuie sa stabilim un sistem de impozitare pe termen lung, predictibil. In incheiere, doresc sa adaug faptul ca nu s-a deschis niciun apel din fondurile europene, toate domeniile economice depinzand de acestea pentru a se dezvolta si a crea o economie sustenabila”, a susținut Florin Jianu, presedinte CNIPMMR.

„Mediul de afaceri are nevoie de stabilitate, predictibilitate si dialog. Modelul de buna-practica trebuie sa fie dat de colaborarea din anul 2015 ce a vizat modificarea Codului Fiscal care, pana in anul 2020, a contribuit la dezvoltarea IMM-urilor din tara”, a declarat Victor Ponta, consilier onorific.
Fără dialog constant, bazat pe studii de impact și consecințe ale masurilor fiscale, efectul scontat se lasă așteptat!

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp