Andreea NEGRU, Fondatoare ADAA: „Digitalizarea, tendința transformării globale”

Andreea NEGRU, Fondatoare ADAA: „Digitalizarea, tendința transformării globale”

Este un moment de mare schimbare și transformare în lumea economiei globale. În ultimii ani, am văzut o creștere semnificativă a economiilor emergente, o schimbare spre sustenabilitate și o încetinire a creșterii economiilor dezvoltate. În cadrul acestei conferințe Future Economy -Tendințe economice 2023, am discutat despre tendințele economice care vor defini economia mondială în anul 2023.
Una dintre cele mai importante tendințe ale economiei globale în 2023 va fi accelerarea procesului de digitalizare. Din ce în ce mai multe companii și guverne adoptă tehnologii avansate precum inteligența artificială, roboții și blockchain, pentru a crește eficiența și a reduce costurile. Această tendință va continua să schimbe modalitatea în care funcționează economiile și va genera noi oportunități de afaceri.
O altă tendință importantă va fi creșterea sustenabilității și a preocupării pentru mediul înconjurător. Cu cât mai multe guverne și companii își asumă responsabilitatea de a reduce emisiile de dioxid de carbon și de a dezvolta tehnologii mai curate, cu atât mai multe oportunități apar pentru companiile care activează în domeniul energiei regenerabile și al eficienței energetice. În același timp, trebuie să recunoaștem că există și provocări semnificative. Economia globală este încă fragilă și există riscul unor noi crize economice. Unele țări se confruntă cu probleme majore de instabilitate politică și socială, care afectează negativ economiile lor. În plus, schimbările climatice pot provoca o serie de efecte negative asupra economiilor.
În aceste condiții, este important să rămânem optimiști și să căutăm soluții inovatoare pentru problemele economice. Companiile și guvernele trebuie să colaboreze pentru a găsi soluții sustenabile la problemele economice și sociale. Trebuie să ne asigurăm că economia globală și implicit cea naționala este mai echitabilă și mai durabilă pentru toți.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp