FLORIN LUCA, director executiv Agenția pentru IMM, Brașov: „Lipsa forței de muncă este resimțită atât în mediul privat cât și în cel public”

În ceea ce priveste sprijinul pentru antreprenoriat, Ministerul Antreprenoriatului si Turismului a fost prezent la dezbaterea de la Brașov, prin Florin Luca, director executiv AIMM Brașov. Domnia sa a vorbit despre preocupările si programele Agenției în vederea susținerii unui mediul de afaceri sănătos. “Avem o serie de programe de finanțare care, cred eu, că încearcă să acopere toată plaja de antreprenoriat la nivel național. Cu siguranță se poate face mai mult, cu siguranță dorim și noi să avem scheme de finanțare mai bune. Aș vrea să vă aduc aminte că am gestionat programul AIMM, un program care a adus peste 2 miliarde de euro la nivel național cu cele 9 agenții. Acum suntem în a 3 a ediție a programului Start-Up Nation, suntem în perioada de evaluare și de semnare a contractelor. Avem un alt program, Femeia Manager care este în derulare, tot în perioada de evaluare a cererilor de finanțare și semnare a contractelor, urmând ca anul acesta să avem bugetări pe programul de comerț și servicii de digitalizare”, a declarat directorul executive a AIMM Brașov.

De asemenea, domnia sa a punctat principala problemă a mediului de afaceri, dar și a administrației publice este lipsa forței de muncă calificate.

“Mediul de afaceri nu mai găsește să aducă forță de muncă. Ne place tuturor să câștigăm bine, dar am uitat ca trebuie sa le luam treptat și să ne pregătim profesional”, a concluzionat Florin Luca.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp