Fondatoarea ADAA a participat alături de delegatia CNIPMMR condusă de Florin Jianu , la o întâlnire de lucru cu delegatia liderilor de grup parlamentar PSD formată din Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaţilor

Atât sectorul public, cât și cel privat joacă un rol vital în societatea noastră. În timp ce sectorul public (instituțiile și autoritățile statului, Parlamentul si Guvernul României), este responsabil pentru asigurarea bunăstării și dezvoltării comunității, sectorul privat creează locuri de muncă, stimulează inovația și generează creștere economică. Cu toate acestea, este esențial să recunoaștem că ambele sectoare sunt interconectate și interdependente, iar colaborarea lor este crucială pentru progresul general al societății noastre!
Implicarea continua a Consiliul Național al IMM-urilor din România in crearea unui dialog permanent între reprezentanții statului si cei ai mediului privat este un demers care susține o dezvoltarea economică durabilă!
Astăzi Președintele Fondator ADAA a participat alături de delegatia CNIPMMR condusă de Florin Jianu ,
la o întâlnire de lucru cu delegatia liderilor de grup parlamentar PSD formată din Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaţilor, Alfred – Robert Simonis, deputat și Radu Oprea, Senator.

In daa de 14 februarie a.c., a avut loc o întâlnire de lucru între Consiliul Național al IMM-urilor din România, condusă de dl. Florin JIANU și o delegație a liderilor de grup parlamentar PSD, condusă de dl. Ion-Marcel CIOLACU, președintele Camerei Deputaţilor.

Întâlnirea a avut ca scop îmbunătățirea și formularea de propuneri de modificare a cadrului legislativ din domeniul IMM-urilor:

–   Propunere modificare O.G. 27 ce vizează transportul rutier de pasageri și de marfă

–   Legea arendei și a perdelelor forestiere

–   Respingerea proiectului de lege care propune o nouă zi liberă de ziua angajatului

–   Reducerea impozitului pentru salarii cu scăderea CAS-ului cu 5%

–   Urgentarea evaluării și contractării Start-up Nation 2022

–   Ordinul nr. 201/2022 al Președintelui ANPC privind obligativitatea prezentării tuturor datelor legate de ingredientele produselor alimentare și valorile lor nutriționale

“Prezența noastră de astăzi crează cadrul unei colaborări permanente între mediul de afaceri și Parlament, de altfel, numărul consistent de propuneri, peste 20 de acte normative din domenii precum agricultură, turism, transporturi sau codul muncii, vine ca urmare a consultării membrilor nostri. Doresc să mulțumesc reprezentanților Parlamentului și, în mod particular Camerei Deputaților, pentru sprijinul oferit în cazul legii amnistiei fiscal-tichete cadou, un demers al mediului de afaceri extrem de așteptat și apreciat. Consider, de asemenea important să realizăm, pornind de la modelul altor state, un plan de țară care să permită implicarea firmelor românești în refacerea post-conflict a Ucrainei.”, Florin Jianu, președinte CNIPMMR.

Delegația CNIPMMR a fost formată din Florin Jianu, președinte, Sterică Fudulea, secretar general CNIPMMR, Patronatul IMM Tulcea, Ovidiu Gheorghe, membru al Biroului Permanent, președinte la Asociației Companiilor de Distribuție de Bunuri din România, Daniel Urîtu, membru al Biroului Permanent, Președinte executiv al Patronatului Tinerilor Întreprinzători din România, Olimpia Doru, membru al Biroului Permanent, Ialomițeanu Gheorghe, președinte UPLR, Luca Dumitru, președinte ANAT, Lucescu Beniamin, președinte Asociația operatorilor din transporturi – Suceava, Negru-Ciobanu Andreea, președinte Asociația pentru Dezvoltarea Antreprenoriatului Autohton, Priceputu Vasilică, Vicepreședinte.

Delegația liderilor de grup parlamentar PSD a fost formată din Ion-Marcel Ciolacu, președintele Camerei Deputaţilor, Alfred – Robert Simonis, deputat și Radu Oprea, Senator.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp