George Niculescu, la Conferința “Future Economy”: Industria regenerabilă devine un segment în care investitorii doresc să investească în această perioadă

George Niculescu, la Conferința “Future Economy”: Industria regenerabilă devine un segment în care investitorii doresc să investească în această perioadă

Industria regenerabilă devine un segment în care investitorii doresc să investească în această perioadă, stimulaţi de fondurile puse la dispoziţie de către Ministerul Energiei, din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi din Fondul pentru Modernizare, a declarat George Niculescu, secretar de stat în Ministerul Energiei.
“Oportunităţi de investiţii sunt foarte multe în acest moment pentru sectorul energetic, pe foarte multe paliere, ca să le numesc aşa. Vedem faptul că din nou industria regenerabilă devine un segment în care investitorii doresc să investească în această perioadă, stimulaţi bineînţeles de fondurile puse la dispoziţie de către Ministerul Energiei, din Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă şi din Fondul pentru Modernizare. Sunt la un nivel de finanţare fără precedent până în momentul de faţă şi de aceea investitorii cumva recapătă încrederea şi apetitul pentru investiţii este unul crescut”, a spus George Niculescu, la conferinţa “Future Economy – Tendinţele economice în 2023 – provocări şi oportunităţi”.
Potrivit secretarului de stat, companiile de stat sunt într-un ritm accelerat de investiţii. Pe parte de proiecte strategice el a menţionat acordul încheiat la Bucureşti între Azerbaidjan, Georgia, România şi Ungaria în ceea priveşte cablul de transport de energie electrică. Acesta este un proiect în care Transelectrica va avea un rol foarte de important de jucat.
“Semnarea acordului nu a fost doar un gest aşa de a arăta că vrem să facem treabă ci şi chiar vom face treabă în acest domeniu pentru că potenţialul României este foarte mare şi acest cablu submarin poate să acomodeze foarte bine şi noile capacităţi de producţie pe care ne dorim să le punem în funcţiune în Marea Neagră, pentru că, pe lângă potenţialul de hidrocarburi pe care îl are Marea Neagră…trebuie să exploatăm şi să profităm de potenţialul offshore wind pe care îl are Marea Neagră şi am anunţat de mai mult timp că facem, lucrăm la un draft de lege pentru a reglementa sectorul offshore wind în România. Chiar ieri am avut încă o întâlnire în sistem de videoconferinţă cu specialiştii de la Banca Mondială şi în curând vom veni cu un draft de act normativ pentru a reglementa acest lucru”, a spus George Niculescu.
El a mai spus că se va termina comandamentul de iarnă pe 31 martie fără niciun fel de incidente majore în sistemul energetic naţional. La finalul comandamentului va fi realizată o informare de presă despre evenimentele care ar fi putut fi considerate vulnerabile pentru sistemul energetic naţional.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp