Legea privind datele deschise și reutilizarea informațiilor

De ce sunt binevenite dezbaterile publice?
❗️Legea privind datele deschise și reutilizarea informațiilor din sectorul public a fost publicată in Monitorul Oficial. In cadrul conferinței Data Science in Energy a fost subliniata importanta acestei legi și urgenta de a fi aplicabila! Iată ca, la o săptămâna de la dezbaterea de la Camera Deputaților, legea a intrat in vigoare!!!!!
‼️Obiectivele principale ale legii 179/2022 privind datele deschise si reutilizarea informațiilor vizează atât utilizarea datelor disponibile din sectorul public pentru crearea unor produse, soluții și servicii IT inovative de către companiile private – în special IMM-uri, cat si consolidarea liberei circulații a datelor, facilitarea comunicării cu instituțiile publice și transparentizarea activității administrației, pentru cetățean.
❗️‼️ Evoluția către o societate bazată pe date, în care se utilizează date din diferite domenii și activități, influențează viața fiecărui cetățean, printre altele prin faptul că le oferă noi posibilități de acces la cunoștințe și de dobândire a cunoștințelor.
ADAA, alături de 360.org.ro, susține nevoia de implicare pentru o societate mai buna!
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp