Premiul de Excelență pentru rebranding-ul anului- Exim Banca Românească

Din 10 mai 2023, un nou nume și-a făcut apariția pe piața bancară. Este vorba despre Exim Banca Românească, o nouă bancă universală rezultată în urma fuziunii dintre EximBank și Banca Românească. Cum era de așteptat, Exim Banca Românească și-a lansat cu această ocazie și noua identitate vizuală valorificând notorietatea celor două branduri și incluzând tricolorul în paleta de culori tricolorul pentru accentuarea „naționalității” băncii și promovarea valorilor românești. 

Cristian Șeitariu, Vicepreșesinte EXIM Bnaca Românească: “Dacă vorbim de achiziția Băncii Românești, urmată de fuziunea dintre EXIM Bank cu Banca Românească, vorbim despre o oportunitate excelentă pentru noi și în același timp de o provocare reală, atât tehnică, profesională, cât și operațională. Dar, înainte de toate, vorbim despre un proiect extraordinar, unic pe piața din România, când o bancă cu capital de stat a reușit să cumpere o bancă privată din vest, reversând practic trend-ul din anii 1990-2000. Mai important decât aceste provocări, sunt influențele pe care le-a avut această fuziune asupra sistemului bancar din România și aș dori să menționez aici două componente: creșterea ponderii capitalului românesc în sistemul bancar și de intrarea pe piața de retail a unui jucător mai puternic, mai pregătit, să contribuie la diversificarea ofertei de retail în peisajul bancar autohton. Entitatea realizată după fuziune nu este doar un brand de top. Este, înainte de toate, o companie de top, este un partener de banking de încredere pentru toată comunitatea de business, pentru toată lumea, fie că vorbim despre persoane fizice, juridice, importatori, exportatori, producători, etc. 

Parcursul nostru de rebranding nu a fost un simplu demers estetic sau cosmetic. Nu este vorba doar de o schimbare de logo, de adăugarea tricolorului, de care suntem foarte mândri. Este un amplu proces de revitalizare a companiei și de repoziționare ca un jucător și mai relevant pe piața bancară. Și-am făcut acest lucru prin reînnoirea angajamentului nostru de a fi consecvenți rolului și misiunii noastre, acela de a sprijini mediul de afaceri autohton și de a oferi suport companiilor românești aflate în dezvoltare. Se știe că nicio bancă nu poate fi mai bună decât clienții ei și știm sigur că succesul nostru se datorează succesului clienților noștri și prosperității lor. 

De aceea, suntem alături de ei pas cu pas și îi ajutăm să se dezvolte și să-și atingă idealurile financiare. Aș vrea să dedic acest premiu întregii echipe EXIM Banca Românească a cărei expertiză, experiență, dedicație și eforturi nelimitate au făcut din acest rebranding un adevărat succes. Suntem pe locul 8 în sistemul bancar românesc, care este dominat de jucători care au în spate acționarii cu grupuri bancare puternice din Europa. În ultimii 3 ani, am dublat portofoliu de credite și am ajuns astăzi la 11 miliarde de lei acordate companiilor în majoritate românești la care se adaugă alte 2 miliarde plafoane de garantare. Beneficiari fiind peste 2.000 de companii, la acestea se adaugă 3,5 miliarde de RON acordate persoanelor fizice sub formă de credite ipotecare sau credite de consum. 

Aș vrea în încheiere să dedic acest premiu dumneavoastră, partenerilor și clienților noștri care ați avut încredere, ați stat alături de noi în acest proces de transformare . Pentru că suntem în această locație cu o semnificație deosebită, o unitate de prestigiu în învățământul universitar românesc, aș dori să spun că Exim Banca Românească este foarte implicată în programe de mentorat și de educație financiară, ajutăm clienții noștri să identifice riscurile, să evite obstacolele și să navigheze prin această lume financiară tot mai complexă și sofisticată. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp