Universitatea Ovidius din Constanța- universitate antreprenorială

Universitatea Ovidius din Constanța- universitate antreprenorială

 

Începând cu 2017 s-a impregnat, în Universitatea Ovidius, o lucrare permanentă pentru transformarea universității în așa numita “Universitate antreprenoriala “. Ce înseamnă această universitate antreprenorială?

“Nu înseamnă că vrem să facem bani și profit, așa cum se traduce termenul antreprenor, ci vrem să creăm un mediu de dezvoltare nu doar a unor competențe specifice, așa cum în mod tradițional universitățile dezvoltă, ci să integrăm și partea  de soft skills, de abilități necesare pentru studenți și pentru cei care intră pe piața muncii. Ei trebuie să înțeleagă cum să-și valorifice oportunități pe care le au atunci când sunt în viața reală, după ce ies, din zona universitară”, a declarat Costin Sorici, project manager Universitatea Ovidius.

Domnia sa a vorbit si despre direcțiile pe care le îmbrățișează Universitatea.

“În primul rând, evident că nu putem să ne abatem de la zona de educație și ce ne-am propus aici este să infuzăm mentalitatea antreprenorială, gândirea antreprenorială și o viziune de a înțelege de ce este important antreprenoriatul și gândirea antreprenorială în toate tipurile de specializare ale universității. În econistemul antreprenorial este nevoie de angajați pregătiți. Și atunci, tipul acesta de gândire nu este doar pentru cei care vor să deschidă afașeri, ci, din perspectiva noastră, educația antreprenorială se adresează tuturor. În acest sens, am început să dezvoltăm parteneriate cu mediul de afaceri , cu cei care au nevoie de profesioniști, dezvoltăm competențele profesorilor, mentori”, concluzionează domnul Sorici.

În cadrul Univesității se dezvoltă cercetărea și inovarea într-o manieră antreprenorială, și anume ieșirea din logica unor cercetări fundamentale care rămân pe birou, ci inovarea de diferite produse, servici de piață care, ulterior își găsesc finanțare.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp